Follow?Ramai yang berkata,Cinta itu Buta.Benarkah kata-kata mereka ini.Aku yang masih dalam delima cinta sendiri keliru dengan perasaan sendiri.Aku buntu,adakah cintaku ini yang dimaksudkan cinta yang buta. Kalau benar cinta itu buta,bagaimana dengan perasaanku ini.Haruskah aku melawan atau kuturuti.Cinta...Benarkanlah aku mengetahuimu.Apa erti cinta yang sebenar.

Hayatilah Blog Ini

 orang dalam dilema.


Mahligai Percintaan

Mutiara Cinta


"Cinta itu adalah anugerah.Anugerah yang dikurniakan oleh tuhan kepada makhluknya.Cinta itu lumrah.Seseorang itu tidak akan dapat lari daripada mencintai dan dicintai."
Cinta mu Untuk mu


Pembuka Bicara
Assalamualaikum dan salam cinta buat anda yang sudi melawat ke blog ini.Blog ini sekadar mengongsikan ilmu berkaitan dengan cinta.Bersesuaian dengan tajuk blog ini sendiri iaitu "Mahligai Percintaan". Mungkin isi kandungan yang terdapat dalam blog ini boleh menjadi tantapan dan renungan kepada anda yang mungkin dalam delima percintaan atau sudah memilikinya dan tidak mahu ianya hilang begitu sahaja. Baiklah,saya harap dengan perkongsian ini dapat memberi ilham atau pengajaran yang bermanfaat kepada anda yang sudi untuk menyinggah ke blog ini.Hayatilah:
Mahligai Percintaan

Cinta Berlalu Pergi
Cinta Silam
Ungkapan Sebuah Cinta
Saya Cintakan Awak,Tapi?
Banner MP Dah Siap.
Seteguh Cinta
Bila Dia Cinta Sejati Mu
Kerana Cinta Berkerana
Cinta Sejati
KATA BUAT CINTA
JATUH CINTA JATUH HATI
SONGEH-SONGEH BILA BERCINTA

Cinta Dalam Kenangan
Disember 2010
Januari 2011
Jun 2011
Julai 2011
September 2011

Halaman Facebook

Kongsikan Banner MP


Pengomen Terkini
Bagaimana Menolak Cinta.
Rabu, 29 Disember 2010
 


Baru-baru ni,ada seorang rakan MP datang bertemu dengan MP.Dia datang lalu menceritakan apa masalah yang sedang dihadapi olehnya.Dia beritahu MP,dia kata ada seseorang mencintainya.Orang itu telah membuat pengakuan yang berterus terang kepadanya.Kawan MP ni kata,dia sudah mempunyai seseorang yang dicintai.Namun dia tidak sampai hati untuk menolak cinta orang tersebut.Dia tanya MP,Bagaimana nak menolak cinta seseorang itu?

Persoalan yang bakal MP rungkaikan di blog MP ini.
Ianya mungkin amat mengelirukan dalam menhadapi situasi seperti ini,namun ia harus diharungi dengan bijaksana.
Langkah yang salah mampu mengundang masaalah.

Anda tidak seharusnya memberitahunya secara berterus-terang bahawa anda tidak boleh menerima cintanya.Tindakan ini tidak wajar untuk diambil sebagai langkah yang bijak,kerana kita belum tahu lagi sikap seseorang itu.Ada yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan cintanya,ianya mungkin diluar jangkaan anda.

Antara langkah yang boleh anda ambil apabila situasi ini berlaku kepada anda adalah:

Beritahulah dia dengan tenang dan ramah
"Kalau benar sudah dijodohkan kita akan bersama,tiba waktunya kita akan bersama"
Ini sedikit demi sedikit meredakan hatinya dari anda terus berkata 
"Saya tak boleh terima awak"


Anda jangan buat layan sangat dengan dia,hal ini menyebabkan di berasa lebih jauh dengan anda.


Bila dia membuat panggilan atau message,jangan senang hati membalas,beritahulah dia anda sibuk ke apa ke.Ini dapat menyebabkan dirinya berasa bosan untuk mencintai orang yang sukar untuk dicintai.


Beritahulah dia
"Perjalanan hidup kita masih jauh,mungkin suatu hari nanti anda akan bertemu dengan orang yang benar-benar mencintai awak lebih dari saya"


"Awak sudah saya anggap sebagai kawan rapat" 


Rasanya itu sahaja yang mampu MP kongsikan.Sebarang penambahan dari anda,tinggalkan di kotak komen ok.3 orang melabuhkan bicara

salam ukhwah..
solusi yg baik.
moga bermanfaat buat semua..
terima kasih
aku cinta padamu....

Catat Ulasan

Anda mempunyai sebarang komen untuk artikel ini?Sila tinggalkan Komen anda di dalam kotak komen di bawah.Terima Kasih atas Komen yang diberikan.