Follow?Ramai yang berkata,Cinta itu Buta.Benarkah kata-kata mereka ini.Aku yang masih dalam delima cinta sendiri keliru dengan perasaan sendiri.Aku buntu,adakah cintaku ini yang dimaksudkan cinta yang buta. Kalau benar cinta itu buta,bagaimana dengan perasaanku ini.Haruskah aku melawan atau kuturuti.Cinta...Benarkanlah aku mengetahuimu.Apa erti cinta yang sebenar.

Hayatilah Blog Ini

 orang dalam dilema.


Mahligai Percintaan

Mutiara Cinta


"Cinta itu adalah anugerah.Anugerah yang dikurniakan oleh tuhan kepada makhluknya.Cinta itu lumrah.Seseorang itu tidak akan dapat lari daripada mencintai dan dicintai."
Cinta mu Untuk mu


Pembuka Bicara
Assalamualaikum dan salam cinta buat anda yang sudi melawat ke blog ini.Blog ini sekadar mengongsikan ilmu berkaitan dengan cinta.Bersesuaian dengan tajuk blog ini sendiri iaitu "Mahligai Percintaan". Mungkin isi kandungan yang terdapat dalam blog ini boleh menjadi tantapan dan renungan kepada anda yang mungkin dalam delima percintaan atau sudah memilikinya dan tidak mahu ianya hilang begitu sahaja. Baiklah,saya harap dengan perkongsian ini dapat memberi ilham atau pengajaran yang bermanfaat kepada anda yang sudi untuk menyinggah ke blog ini.Hayatilah:
Mahligai Percintaan

Cinta Berlalu Pergi
Cinta Silam
Air Matamu Sungguh Berharga
Bagaimana Menolak Cinta
Ungkapan Sebuah Cinta
Saya Cintakan Awak,Tapi?
Banner MP Dah Siap.
Seteguh Cinta
Bila Dia Cinta Sejati Mu
Kerana Cinta Berkerana
Cinta Sejati
KATA BUAT CINTA

Cinta Dalam Kenangan
Disember 2010
Januari 2011
Jun 2011
Julai 2011
September 2011

Halaman Facebook

Kongsikan Banner MP


Pengomen Terkini
Kata Orang Soal Cinta.
Isnin, 6 Jun 2011
 


Kata orang cinta itu Buta.Benarkah???

Dalam dunia ini,tiada satupun cinta yang buta.Tetapi seseorang yang membuta kerana cinta sememangnya ada.Ini kerana mereka mengabdikan diri mereka semata-mata cinta yang ingin dimiliki.Cinta itu merupakan anugerah tuhan kepada manusia.Sedangkan haiwan hidup berpasangan,lebih-lebih lagilah manusia yang mempunyai akal fikiran.Namun tragedi yang berlaku sekarang adalah sebaliknya,cinta manusia disamakan dengan haiwan.Contohnya cinta monyek.Istilah ini sudah sebati dengan fikiran remaja,terutamanya yang masih dalam persekolahan.Cinta seperti ini sememangnya cinta yang tidak masuk akal dan tidak sepatutnya berlaku kepada makhluk yang berakal.    

Bayangkan sekiranya para pelajar sekolah.Sedangkan perkahwinan yang paling normal dalam kalangan mansyarakat adalah apabila berusia diantara 25 tahun-30 tahun.Berapa lama harus bertahan dengan perasaan itu.Lambat laun ianya terhakis dan tidak membawa apa-apa faedah.Itupun bagi yang dapat mengawal diri.Bagaimana pula dengan seseorang yang tidak dapat mengawal perasaan?Silap-silap buta pulak jadinya dalam hal ini.Bukan buta mata,buta hati.

Buta kerana cinta itu berlaku disebabkan nafsu.Cinta yang berutuhkan nafsu tidak kekal selamanya kerana dunia ini masih luas,dan orang di sekeliling masih ramai yang mampu terpauk di hati kita.Sikap nafsu itu selalu berubah-ubah dan sekiranya seseorang itu bercinta mengikut kehendak nafsu bermakna seseorang itu tidak akan tetap dengan pasangannya sendiri.Hal inilah yang menyebabkan berlakunya fenomena penceraian.Tidak ketinggalan juga kes pembuangan bayi yang berlaku dalam kalangan remaja atau belia yang semakin menjadi hobi dunia buat zaman ini dan tidak janggal lagi didengarkan.

Kesimpulannya,janganlah korang senang-senang mencari pasangan hati.Carilah yang benar-benar memiliki peribadi yang baik yang mampu kekal ke akhir hayat.Jangan ikutkan pandangan normal sahaja.Pandanglah ia dengan pandangan hati.

0 orang melabuhkan bicara

Catat Ulasan

Anda mempunyai sebarang komen untuk artikel ini?Sila tinggalkan Komen anda di dalam kotak komen di bawah.Terima Kasih atas Komen yang diberikan.